РСМ възкреси фашизма, написа във Фейсбук“ съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

...
РСМ възкреси фашизма, написа във Фейсбук“ съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.
Коментари Харесай

Пореден акт срещу българските сдружения в Македония

РСМ възкреси фашизма, написа във „ Facebook “ съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Така той разяснява признатия от македонския парламент закон, чиято единствена цел е да се попречи на локалните българи да именуват сдруженията си на български исторически персони. Предтекстът е, че личностите били свързани с форми на дискриминация или съдействие с фашистки или нацистки организации.

Всички знаят, че това се прави срещу българите. За да не могат да именуват сдруженията си Ванчо Михаилов, Цар Борис III Обединител или на имената на някой от тези десетки хиляди борци за национална независимост, които титовия тоталитарен режим разгласи за „ фашисти ”, изтреби без съд и присъда или държа десетилетия в пъкъла на кoнцлагеритe поради съдействие с българската администрация в Македония или просто тъй като не се отхвърлиха от българщината, написа Веселинов.

Следващата стъпка е възобновяване на Закона за македонската чест и затвор за всеки, който отхвърли съществуването на македонски език и нация. Концлагерите ще са следващ стадий, продължава той.

Господа Борисов, Петков, Иванов, Карадъйъ, за този режим ли ? Как в този момент ще отбраните националните ни ползи? Не чакам логичен отговор – те просто извършиха задачата на настойниците си, написа още Веселинов. За нас от Вътрешна македонска революционна организация битката продължава, единствено истината ще направи жителите на районен съд Македония същински свободни, декларира той.

В Северна Македония се готвят да не разрешават имена. Явно подплашени от набиращата храброст българска общественост в Македония, сърбоманите болшевики от ДПМНЕ са подготвени да трансформират закона за гражданските сдружения, с единствената цел да лимитират потреблението на имена на „ спорни персони “, написа евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по мотив признатия закон.

За тежката неначетеност и неведение в редиците на ДПМНЕ сме наясно доста от дълго време. Още когато станаха бранители на лъжата, наречена македонизъм, и я трансфораха в главно оръжие на пропагандата, която криеше позорното им, срамно и корумпирано ръководство. В съучастници на тези сърбо-комунисти пристават и ръководещите от СДСМ, разяснява Джамбазки.

Той упреква обаче и българските депутати, които дадоха „ зелена светлина “ на РСМ за Европейски Съюз:

Дали им е просветнало на тези 170 национални предатели от предното Народно заседание какво в действителност свършиха, допускайки този Франкенщайн да стартира договаряния за Европейски Съюз? Видяха ли какъв брой бързо скопските политичари се отметнаха от вписването на българите в Устава и по какъв начин „ пазят “ правата на българската общественост? Разбира се, няма да разясняват. Ще чуете оглушително и позорно безмълвие от ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи.

В качеството си на евродепутат Ангел Джамбази ще сезира всички европейски институции и ще изиска явен отговор от тях дали считат, че това е демократично и в духа на човешките права. Нормално ли е страна претендент за член на Европейски Съюз да преследва хора поради самосъзнанието им и избора им намерено да се заявят като българи, ще пита още той.

Борбата на Вътрешна македонска революционна организация към този момент 130 години е независимост и достолепие за българите и ние няма да отстъпим нито крачка обратно, безапелационен е Джамбазки.

В особено видеообръщение в обществената мрежа почетният ръководител на ВМРО д-р Красимир Каракачанов определя акта по приемането на този закон като поредна доза антибългарска нервност.

Ако някой би трябвало да бъде номиниран за простак номер 1 в света, то това са скопските политици. Македонският парламент одобри закон, съгласно който сдружения не могат да бъдат кръщавани на имената на „ спорни “ персони. Разбира се, това е ориентирано против българските сдружения – в Охрид „ Цар Борис III “ и в Битоля „ Иван Михайлов “, споделя Каракачанов.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация изяснява, че вносител на закона е партия ДПМНЕ. Ама каква спорна персона е Иван Михайлов, откакто някогашният водач на същата ДПМНЕ, в този момент политически заточеник в Будапеща, имаше и портрет, и бюст на Иван Михайлов на бюрото си, пита Каракачанов и продължава:

Ама в случай че се отхвърлят от такива персони от историята като Иван Михайлов, Тодор Александров и изобщо всички българи, дали живота си за свободата на Македония, то кой ще им остане?
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР